vrijdag 14 november 2014

No Way.

Je wist vast nog niet dat MS ook niet veel goeds doet voor je imago.
Hoe sexy is het als je op je scootmobiel door de stad racet? Nou?
Ik zie mezelf toch wel als een aardige dame die er voor haar leeftijd best nog mag zijn. Ik ben een beetje ijdel en wil er wel goed uitzien, ik loop niet in de nieuwste mode trends maar zie er toch leuk uit. Ik ga nooit zonder make-up de deur uit en zorg dat ik er altijd netjes uit zie.
Ik ben dit jaar 50 geworden en als je dan een SARA voor je deur hebt staan met grijs haar, vele rimpels en een stoffig outfit dan vind ik dat dit beeld totaal niet lijkt op mij.

Dat ik loop met een kruk vind ik op zich prima, zonder kom ik echt niet ver, hoeveel keus heb je... Ik heb er wel een gekozen die bij alle outfits mooi zou staan, eentje die niet te veel op zou vallen. Het werd een zwart met grijze (beetje metaalachtige) kruk. Je moet toch langere tijd met z'n kruk doen en een roze in de winter vind ik dan niet mooi en een paarse in de zomer ook niet. Een appeltjes groene voor de lente en een bruine voor de herfst zou wel kunnen... Maar of dat bij mij past.... nee no way.

In de winter vragen mensen mij regelmatig of ik op wintersport ben geweest. En anders vragen ze wel of je een ongeluk hebt gehad en maken ze de opmerking : tijdelijk mag ik hopen. Er is nog nooit iemand geweest die zei: ja op uw leeftijd gaat het lopen ook wat moeizamer. Heel vaak benmerk ik een soort van blik die je kan zien als een soort keuring, wat zou ze hebben, is het iets wat overgaat of iets wat blijft.

Je kunt  de loophulpmiddelen tegenwoordig in alle kleuren krijgen. je kunt ze zelfs pimpen maar dat heb ik nog nooit gedaan. Ik heb een onopvallend exemplaar en het zou alleen nog maar meer opvallen dat je met een kruk loopt en dat is nu juist niet mijn bedoeling. Het was dan ook een enorme schok dat ze met iets heel anders aankwamen zetten dan een kruk......

Foto van de krukkenexpert.Er is mij namelijk aangeraden om achter een rollator te gaan lopen.... WAT... dat nooit riep ik. Ja maar, u loopt er zo mooi recht achter en het looppatroon is zoveel beter als met een kruk.. Neeheee ,no way, jose.  Dat wou ik echt niet. Kijk een kruk (niet te opvallend) dat kan nog net maar een rollator, nee echt niet, dat is voor oude dames met grijs haar en vele rimpels met een stoffige outfit. Nee, dat past niet bij mij en ook geen gepimpte!!!
4 opmerkingen:

 1. Ik kan me helemaal inleven in jou mening Dinah en zou exact hetzelfde reageren/doen,sjee wat zal dat moeilijk zijn,ik hoop dat je nog lang van je 'onopvallende kruk' gebruik kan maken.

  lieve groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey lieverd ik kan me voorstellen dat dat sucks. Maar ik ben dan weer van de opvallende kleurtjes en zou het hele jaar door met een knalroze lopen bijvoorbeeld. Net zoals mijn bril die knalrood is en gezien mag worden. Maar ik kan me voorstellen dat het voor jou anders voelt. En tsja die rollater ik hoop dat je die toch een hele tijd nog mag uitstellen maar als zou ik hem toch echt pimpen met haakgaren, met bloemen en er gewoon een feestje van maken. Want als je dan achter zo'n ding moet lopen dan wel achter een hele hippe en geen oude wijven ding (oh hoop dat niemand die hier mee leest en achter een rollater moet lopen op de tenen getrapt is want dat is niet mijn bedoeling). Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahaha, nou dat zal wel mee vallen. Iedereen zijn eigen mening. De een houd nu eenmaal meer van opvallende spullen en de ander weer niet. Ik vind dat het al genoeg opvalt om met een kruk te lopen. Ik zag gister in de bioscoop iemand met een grijze metaalachtige kruk met pertol details,,, dat vond ik wel mooi voor haar maar omdat het dan zelf aan te schaffen.... ?

   Lieve groet, dinah

   Verwijderen
 3. Hoi Dinah, ook ik ga voor onopvallende krukken hoor, heb effen zwarte en hoef er gelukkig niet altijd mee te lopen. Voordeel is wel dat automobilisten nog wel eens willen stoppen, ha ha.
  Maar een rollator, tja, dat is wel even een heel ander verhaal.... En hulpverleners kunnen het leuk brengen, over hoe goed het voor je zou zijn en zo, maar ik kan me heel goed voorstellen dat dat een soort doemscenario voor je is. Hoop dat het nog een tijdje uitgesteld kan worden. En, ik ga je hier volgen hoor! warme groeten, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen