dinsdag 31 januari 2017

MS en uhhhhh...

Tja het wil natuurlijk niet zeggen dat als je een chronische ziekte hebt je er ook niet iets anders bij kan krijgen. Want daar houd je lijf geen rekening mee. Natuurlijk vind ik het oneerlijk, ik heb toch al iets waar ik genoeg last van heb en ik hoef er echt niks meer bij. Maar zo werkt dat niet. Sterker nog het hebben van een chronische ziekte lokt zelfs andere mankementen uit.

Of het iets met mijn MS te maken heeft weet ik niet maar er is na het bloed prikken iets met mijn cholesterol waarden aan de hand, die zijn te hoog..Nog niet zo hoog dat ik medicatie moet gaan slikken maar ik moet beter op mijn inname van verkeerde vetten gaan letten. Dat betekend dat ik minder koekjes mag eten. Snif en ik ben toch een koekie monster hoor. Er werd mij aangeraden om iets anders bij de koffie te nemen.... een appel.. ECHT!!! en dan geen appel omgeven door kruimel deeg en een lik slagroom.


Of meer bewegen was ook goed maar ja dat gaat dus echt niet lukken. Ik ben al blij als ik de dag door kom met de energie die mij gegeven is. Tja dan zit er niks anders op dan toch iets meer op te letten op mijn verkeerde vet inname en een paar koekjes te laten staan. Iets meer fruit te gaan eten of drinken en ook letten op mijn zout inname en vooral het verborgen zout in de gaten te houden. Want overal zit zout en ook suiker in. En dat is allemaal niet goed..... voor mij dan hé... en voor een hele meute andere mensen trouwens ook niet.  We zullen zien... Of ik mijn koekjes verslaving er onder kan krijgen... 


En dan is er nog de vastgestelde allergie voor het liefste wat ik bezit. Mijn lieve 4 potige harige vriend Wessel. En trouwens alle andere lieve harige vriendjes en vriendinnetjes. Hoe kan je daar toch allergisch voor zijn. Dat kan toch bijna niet. Nou dus wel. Ik heb er last van , mijn oren zijn ontstoken en ik heb mijn holtes zitten verstopt. Ik moet hoesten en hup weer in de medische molen want misschien ook nog astma. Nee natuurlijk gaat mijn trouwe viervoeter niet weg. De lieverd is al 13 jaar mijn allerbeste vriend en die zet je niet zo aan de kant.. Nee, hij mag blijven. Maar lastig is het wel en vervelend wat ik knuffel toch graag met ieder dier wat maar in mijn buurt komt. Een aai hier een knuffel daar en ja leer dat maar eens af.

Zo nu ik dan geen koekjes en geen knuffels meer kan geven wordt het leven wel erg saai vind ik zelf. 
Nu hoop ik wel dat het hier bij blijft en dat er niet nog meer bij komt.  Ik vind het wel even genoeg zo.lieve groetjes, dinah

5 opmerkingen:

 1. Een appeltje bij de koffie is ook geen lekkere combinatie. Daar hoort inderdaad een “deegje” omheen. Eigenlijk is het vreemd als je op gaat letten hoeveel zout, suiker en vetten wat er allemaal op de ingrediëntenlijst van soms simpele dingen staan. Succes met het afbouwen van je koekjes verslaving en ik hoop dat beter zal gaan met je allergie voor huisdieren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Owwww..... bah!!
  Als je je KoekieMonster-Ik op voelt komen; haken!
  Als dat niet helpt; lekker bakkie thee.
  En Wessel? Die geeft jou zoveel liefde, dat kan per saldo je gezondheid eerder beter dan slechter maken, toch?
  Kun/mag je allergiepillen slikken? Ik hoop het.
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pff je zit precies in een negatieve flow
  Dinah. Sterkte en een dikke virtuele knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh dat is wel heel erge pech en dat nadat je die lieverd al dertien jaar hebt ,sterkte met alles

  BeantwoordenVerwijderen