maandag 10 oktober 2016

Ook dat nog

All een jaar of 2 loop ik rond met een verkoudheid die maar niet over gaat. Mijn voorhoofdsholtes zitten met regelmaat vol en ik heb oorpijn, hoesten, niezen, benauwd.... Niet leuk. Nu krijg ik als ik een belletje doe richting de huisarts wel wat middeltjes ter verlichting. Maar voor de vakantie belde de huisarts terug.
Ze vond het te lang duren en zei dat ik maar eens een allergietest moet laten doen.
In een grijsverleden heb ik dat ook eens laten doen.
Een heel gedoe met verschillende prikjes en druppeltjes en een flinke pleister en dan na een paar dagen terug komen om er dan achter te komen welke stofjes een reactie gaven..

Nou ik vond dat ik dat dan maar na mijn vakantie moest doen.
Wist ik veel dat de techniek tegenwoordig zo ver is dat ze alle informatie over allergie uit een klein buisje bloed konden halen.. Ik vond het wel raar dat ik naar dezelfde afdeling moest als het bloedprikken. Goed, het klopt dus dat je alleen maar bloed hoeft te prikken en dan na een tijdje de uitslag krijgt.

Ik dacht dat ze mij wel zouden bellen als er iets uitgekomen zou zijn. Maar ook hier een kleine communicatie stoornis want ik moest zelf bellen. Dat deed ik dus 3 weken later om te horen of er nog iets uitgekomen was want ik had ook weer last van verstopte neus en wou weer spray bestellen.
Ja en toen kwam er nieuws wat ik dus totaal niet verwacht  had.
Ik ben allergische voor huisdieren....
Dus ook voor mijn hondenkind Wessel.
Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om mijn beste vriend die al 12 jaar elke dag bij mij is weg te doen.. NO WAY.
Heb ik ook gezegd. Maar er waren wel antihistamine pillen via de drogist  verkrijgbaar die mij van de allergie zouden bevrijden...
Om een heel lang verhaal toch wat korter te maken. Ik heb verschillende pillen geprobeerd maar er werkt geen een... Dus binnenkort maar weer eens richting de huisarts voor advies...3 opmerkingen:

 1. Jeeeeeetje!!
  Dat is ook wat...
  Ik was ook allergisch voor honden, maar ben er op een gegeven moment overheen gegroeid, gelukkig...
  Mijn moeder zweert bij een homeopatische neusspray, maar dat is voor haar pollenallergie, dus niet het hele jaar.
  Ik hoop dat je iets vindt!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor allergie krijg je dezelfde medicatie als voor hooikoorts. Ik heb zlefds al medicatie geprobeerd van een vriendin die hooikoorts heeft en wel pillen van de huisarts krijgt. Wat denk je.... hielp ook niet... Jammer.. Binnenkort maar eens buurten bij tante doc... :-)

   Verwijderen
 2. Jammer dat er voor de allergie niets helpt, cinnebaris van dr vogel verkrijgbaar bij het reform huis, ik kreeg het advies via de homeopaat een dit helpt mij goed voor de voorhoofdsholte ontsteking.
  Heb dit ook vaak door allergie

  BeantwoordenVerwijderen