maandag 15 februari 2016

Stamcel therapie geeft hoop.

Een paar weken terug was er een item in het programma van RTL late night over MS en stamceltherapie. Natuurlijk wordt dit groots aangekondigd door "ms genezen" te verkondigen maar ja het is de commerciële tv dus overdrijven ze wel eens ;-)
Later bleek uit het verhaal wel dat het om slecht een klein gedeelte van de MS-patiënten ging en wel die groep die in een rap tempo achteruit gaat door een zeer agressieve vorm van RR- MS.

Deze therapie wordt niet in Nederland gegeven aan MS- patiënten, maar wel in Engeland, Zweden en nog een aantal landen. 
In de uitzending maakte we kennis met een jonge dame uit Engeland die deze therapie al had onder gaan en ik moet zeggen dat zag er veel belovend uit. Ook was er een Nederlandse jongeman "Boaz" die ook in vrij korte tijd snel achteruit was gegaan. Hij volgt de ontwikkelingen van deze therapie nauwlettend en omdat ook hij in aanmerking wil komen voor deze therapie (zijn enige hoop op stabilisatie en vooruitgang) is hij samen met een aantal vrienden een croud funding begonnen. "Keep Boaz op de been".
De verzekering in Nederland heeft namelijk zijn verzoek voor de therapie afgewezen. 
Deze therapie wordt wel vergoed voor mensen met andere ziektes. Omdat de ziekte snel voor verslechtering zorgt is er haast geboden. Hij kan niet tot het jaar 2023 wachten (dan zou er eventueel een goedkeuring zijn om deze therapie ook bij MS patiënten in Nederland te kunnen geven). Vandaar dat hij in een ander land de therapie wil gaan volgen en dat kost het nodige. 

Ik wens hem veel succes en hoop dat de therapie voor hem aanslaat. En weet je misschien bied dit mogelijkheden voor de andere mensen met MS die ook zo graag een genezing voor hun ziekte willen.
Ik in ieder geval wel..

Wil je Boaz steunen klik dan hier dan ga je naar zijn croud funding en
Hier vind je hem op Facebook. 

Er is vele te doen over stamceltherapie maar ik geloof dat we hier nog veel van gaan horen. Ik las dat mensen met Dementie, diabetes, kanker en ook ziektes van het zenuwstelsel zoals Als, Parkinson en inderdaad MS baad zullen hebben bij het inplanteren van gezonde stamcellen..
We wachten af.


Me and my weels.2 opmerkingen:

  1. Zou mooi zijn als de bovenstaande ziektes zouden worden genezen toch? Men kan steeds meer en onderzoek is hard nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Komt tijd, komt raad. Oftewel; nieuwe kansen op verbetering/genezing. Een mooie ontwikkeling!

    BeantwoordenVerwijderen