vrijdag 6 maart 2015

Als een slecht werkende batterij.

Ja dat is een goede vergelijking van mijn energie level op een dag.
Als ik een nacht goed heb geslapen dan voel ik me morgens eerst nog wat stijf maar na het rustig opstaan en een kopje koffie en broodje in pyjama denk ik een hele piet te zijn.Er komen plannen voor de komende dag.
De kamer moet gezogen worden en er moet een was gestreken, boodschappen halen en vanavond ga ik lasagne koken. Ja dat is lekker en och ja het is weekend misschien kan ik ook wel een cake bakken.. De oven moet toch aan voor de lasagne.

Nu lijkt dit voor een "gezond" persoon een vrije dag. Ja, ja ik weet het... Laten we eens kijken hoe de dag verder verloopt.

Goed de pyjama moet verruild worden voor kleding en een washandje hier en daar en een beetje make-up en kleding maakt het geheel af.

En op is de batterij. Tijdens het tandenpoetsen zak ik bijna door mijn landingsgestel en ik ga er bij zitten. Nu heb ik een prachtig douchestoeltje in de badkamer en die staat daar niet voor niks.Na 2 minuten is de timer van de eclectische tandenborstel klaar. Ik nog niet dus ik druk nogmaals op de knop voor een extra poetsbeurt van 2 minuten. Kan ik nog even blijven zitten tot mijn batterij weer genoeg gevuld is voor het uitspugen en de reis van Mount Everest naar het dal. Uhm zo noem ik de trap bij ons thuis wel eens.

Tijd voor kopje koffie nr 2 en een pauze. Oke wat waren mijn plannen ook alweer voor vandaag? Boodschappen/ stofzuigen/was/ koken/bakken/ Even kijken of ik gezien de hoeveelheid energie die ik heb iets van kan afhalen... Wat is er noodzakelijk. 

Boodschappen en eten koken. De ander zaken kunnen morgen ook wel of door mijn man gedaan worden. Dus eerst maar naar de winkel. 

Briefje maken, tas pakken, jas aan, sjaal om en daar ga ik op de scootmobiel naar de winkel. Ik ga niet met mijn vervoer de winkel in, dat is teveel gedoe, daar zou ik alleen al een bericht over kunnen schrijven... Een karretje wel want daar kun je lekker op hangen als je moe wordt en werkt nog beter dan het lopen met een kruk. Als ik alle boodschappen bij elkaar heb begint de batterij al weer aardig leeg te zijn en dan komt de kassa nog. Wachten tot je aan de beurt bent. Spullen op de band leggen. Spullen van de band in de boodschappentas. Boodschappentas op de scoot zetten. En het karretje weer terug zetten. iets waar je misschien nooit echt bij stil staat maar als je batterij bijna leeg is voelt het als  een triatlon. Ik ben dan altijd zo blij dat ik het gehaald heb en met een plof en een diepe zucht ga ik zitten. Een glimlach van een wat oudere dame die lijkt te zeggen: je hebt het gered gelukkig. Gauw naar huis.

Thuis moet de tas naar binnen en de boodschappen in de kast. Ondertussen  is niet alleen de batterij op, maar mijn maag is ook leeg. Met mijn laatste restje batterij probeer ik nog wat brood te pakken en er iets op te smeren... Nu is de batterij echt dood. Die moet eerst helemaal weer opgeladen worden voordat deze dame ├╝berhaupt weer deel kan nemen aan het leven. Dus richting de bank en slapen.


Ik geloof dat mijn batterij vandaag  helemaal niet goed lijkt te werken 
Het stofzuigen wordt niks vandaag en naast een paar toeren haken denk ik dat het beter is om een helemaal niks meer te doen. Misschien vanavond dan maar een patatje? 

Tegen de avond is mijn batterij weer wat opgeladen en loop ik nog een rondje met de hond. Tijd om weer naar bed te gaan. Voor een volledige full van de batterij...

Vaak is mijn batterij wel iets meer gevuld en kan ik een vertrek in huis stofzuigen of een ander klusje aanpakken. Iets in de tuin doen of iets leuks gaan ondernemen. Met tussentijds opladen kom ik de dag wel door. En anders moet ik passende maatregelen nemen door het gebruik van hulpmiddelen. Mijn energie level bepaald wel voor een groot deel mijn leven. Ik heb wel uitspattingen en daar geniet ik met volle teugen van en dan neem ik de consequenties die daarbij horen voor lief en heel, heel soms is er een cadeautje en voel ik me top heb ik een geweldige dag en dat zonder de consecrenties. Ja dat zijn top dagen maar die zijn er niet zoveel.

Ik heb onder vonden dat ik een activiteit per dag kan ondernemen naast mijn dagelijkse dingen. Daarbij voel ik me het beste. Een dag zoals boven is geen uitzondering  maar meestal doe ik wel ietsjes meer en ga ik naast het boodschappen nog een half uur paardrijden en kook ik zelf de maaltijd. en ruim ik ook de afwasmachine in en uit.  En lees ik alle berichten op internet en schrijf ik zelf ook nog een berichtje. :-) Ik wil met bovenstaande alleen weergeven hoe mijn leven er uit ziet en ja je kunt mijn energie level vergelijken met een batterij die niet goed mee oplaad. Een mooie vergelijking.


1 opmerking:

  1. Herkenbaar! Ik heb geen ms, maar ben wel chronisch ziek. Geschreven vanaf de batterijoplader, ; mijn bed.

    BeantwoordenVerwijderen