vrijdag 19 december 2014

Tol.

Heel lastig als je op vakantie lekker op weg bent en dan in een file beland omdat je zo nodig moet betalen voor de weg waarop je rijd. Ook lastig is als er een blauwe envelop op de mat valt. Die komt ook onherroepelijk maar vaak ook onverwachts. Het valt mee als je iets terug krijgt maar vaker moet je dokken.

Precies hetzelfde is het als je chronisch ziek bent en je denkt op de goede weg te zitten het gaat lekker allemaal en dan.... Je wordt tot stilstand geroepen of erger nog achteruitgang. En dat altijd. echt altijd als het ongelegen komt. Ik hoor je denken dat komt toch altijd op een slecht moment. En daar heb je helemaal gelijk in. Ik geef het meteen toe.

Ja, iets wat vervelend is komt verkeert uit. Neem de tandarts, een afspraak plannen is al moeilijk laat staan de afspraak zelf. Je kinderen een standje moeten geven op een feestdag, wat een domper!.
Een melkpak die uit de koelkast valt net als je visite voor de deur staat. De stoppen die doorslaan. Het weer!!! is toch ook een spelbreker, regen als je een uitje hebt of zelf op een marktje staat. De lamp in de wc die het begeven heeft en dan niet als het licht is... neehee juist als het donker is en je op de tast naar het toiletpapier moet zoeken en voelt dat de rol leeg is en je om je heen moet grijpen om de wc-boy te pakken te krijgen. De tandpasta die van je borstel valt op je net schoon gepoetste badkamervloer en je grijpt naar een tissue en de hele doos valt precies in de tandpasta. Oke het ene is niet zo erg als het andere maar wel altijd onverwachts.

Er zijn ook leuke onverwachte zaken. De vriendin die onverwachts voor de deur staan omdat ze voelde dat het even niet met je ging. Iemand die je voor laat gaan  omdat je weinig boodschappen hebt in de supermarkt. Die vrouw die je groet zonder dat jij haar kent.

Hmmmm, eigenlijk moet ik meer moeite doen om leuke dingen te bekenden dan vervelende. Daar kon ik nog wel even mee door gaan. Heeft hopelijk niks met mijn karakter te maken, want zo zit ik echt niet in elkaar. Waar gaat dit heen?

Nou dat TOL(=vervelend) betalen niet leuk is..... Tenzij je leuke tol (=  leuk)  krijgt maar dat komt minder vaak voor. Beide zijn vaak onverwacht..... En wat heeft dat dan met mijn MS te maken?? Denk je misschien.... Dat ik vaak tol moet betalen als ik iets leuks heb gedaan en dat is vervelend. Het weerhoud me trouwens niet om dat te doen wat ik leuk vind. Maar heel soms en onverwachts doe ik iets wat ik leuk vind en veel energie en kost me dat niks, hoe tof is dat! Maar ja dat komt dan weer weinig voor.

Omdat het bijna kerst is wil ik jullie een beetje leuke tol geven.  En tegen jullie zeggen dat ik dankbaar ben dat ik op mijn beide blog's zoveel leuke en lieve reacties krijgt. Dank jullie wel daarvoor.

Ik wens jullie hele fijne kerstdagen toe.


1 opmerking:

  1. Oh wat een leuk kerstkaartje. Tsja vandaag moet ik minder leuke tol betalen. Al vanaf kwart voor vijf wakker en in een poging om een dutje te gaan doen komt alleen maar stress omhoog over mijn werk waar we vanmorgen tijdens het kerstontbijt minder leuke veranderingen krijgen te horen die onder de noemer Kwalitatief Uiterst Teleurstellend vallen. Ik lig er dus van wakker tijdens mijn dutjes dus dat betekent dat ik bekaf deze avond in ga. De enige avond dat we iets hebben en present moet zijn, nou ja dochterlief komt eten met haar vriend. Zal heus gezellig worden maar het liefst zou ik alleen maar films willen kijken en afschakelen en in slaap vallen en weer eens een nacht goed doorslapen. Maar of dat erin zit??? Ik ga ervandoor voordat ik de ham van morgen vergeet ;). Knuff!

    BeantwoordenVerwijderen